Carregant...

El seu centre de Radiodiagnòstic a Tarragona
Tomosíntesis

La Tomosíntesi digital és una tècnica revolucionària dissenyada per a la detecció precoç del càncer de mama que permet augmentar fins a un 40% la detecció de càncers. Mitjançant talls d'1 mil·límetre, és capaç de detectar lesions que abans podien estar ocultes pel propi teixit mamari. La tomosíntesi amb les imatges sintetitzades en C-view redueix la dosi a la meitat.

La superposició del teixit mamari pot amagar una lesió que no apareix a la mamografia.

La Tomosíntesi digital supera aquests obstacles ja que fa diferents imatges des de diferents angles. La mama es situa de la mateixa manera però amb menys pressió, la suficient per mantenir-la ferma durant tot el procediment.

El tub de Raigs X es desplaça a través d'un arc al voltant de la mama i adquireix diferents imatges. Aquesta informació és enviada a un ordinador on es reconstrueix per a generar imatges tridimensionals d'alta definició.

Gràcies a la seva tecnologia 3D el radiòleg disposa d'una informació mil·límetre a mil·límetre molt més detallada i precisa, permetent en molts casos una detecció més precoç de lesions sospitoses, així com una reducció de les proves complementàries i una disminució de l'angoixa de les pacients, millorant així el diagnòstic mamari.

L'ús combinat de la Mamografia Digital Directa (FFDM) i la Tomosíntesi (Digital Breast Tomosintesis) ha portat a una major exactitud diagnòstica.

Podem dir, segons els últims estudis publicats a la literatura mèdica, que augmenta en més d'un 30 per cent la detecció de càncer de mama.

Després de la Mamografia Digital Directa, la Tomosíntesi és el següent pas per a l'evolució de l'screening de mama.