Cargando...

El seu centre de Radiodiagnòstic a Tarragona
Diagnóstico en patología mamaria

Cada vegada són més les dones que tenen implants mamaris no només per raons estètiques sinó com a part de la reconstrucció d'un tractament per càncer de mama.                                

Les pròtesis de mames han anat evolucionant amb el temps amb la intenció d'allargar la seva durada i evitar el trencament per desgast que obliga el recanvi.

S'aconsella el control de l'implant un cop l'any com a mínim; mitjançant l'exploració física i l'ecografia mamària en alta resolució realitzada per experts.

Als 5 anys és aconsellable fer una ressonància magnètica mamària per veure l'estat de les pròtesis.

A la primera revisió es realitzarà una exploració física i una ecografia mamària en alta resolució.

Aquesta exploració es pot complementar amb altres proves d'imatge necessàries per a la correcta avaluació de la glàndula mamària a més de l'implant.

Depenent de l'edat de la pacient i del temps transcorregut des de la intervenció es podrà realitzar Mamografia Ecografia i / o Ressonància Magnètica.

En el cas de l'augment mamari amb greix autòleg convé detectar possibles quists oliosos o calcificacions benignes posteriors al procediment; per tal de documentar clarament l'aparició d'aquestes imatges i així evitar confusions en el futur amb un altre tipus de lesions.

Es recomana un control mamogràfic estricte els primers anys que consisteix en:
• Mamografia entre els 9 i 12 mesos posteriors a la intervenció quirúrgica.
• Seguiment amb ecografia cada 6 mesos durant 2 anys.