El Centre de Diagnosi per la Imatge de Tarragona incorpora als seus serveis la tècnica de la Tomosíntesi, dissenyada per a la detecció precoç del càncer de mama. La Tomosíntesi amb C-VIEW és un mamògraf digital que ofereix imatges d’alta qualitat perquè les obté en 3D, i facilita talls d’un mil·límetre de gruix de la glàndula mamària en qualsevol orientació de l’espai. Això fa possible augmentar fins a un 40% la detecció de casos de càncer de mama i reduir la dosi de radiació a la meitat.

3d - CDIÉs la primera vegada que s’incorpora aquesta eina tecnològica a un centre de la demarcació de Tarragona. La doctora Francisca Gras, fundadora del Centre de Diagnosi per la Imatge, ha explicat que «la Tomosíntesi aconsegueix un estudi de la mama en plans mil·limètrics i per diferents capes, el que permet veure la mama des de diferents angles i ofereix la possibilitat de reconstruir la imatge en 3D».

Aquesta nova tecnologia millora el diagnòstic del càncer de mama, principalment en les pacients densa, ja que en reduir la superposició de teixits augmenta la detecció i caracterització de lesions mamàries que no haurien pogut ser visibles en la mamografia convencional 2D.

Altres avantatges de la Tomosíntesi són que s’eviten fer estudis addicionals a la pacient; es redueixen el temps i el nombre d’exposicions, i per tant la dosi; i augmenta la detecció de càncers invasius un 40% i redueix la taxa de falsos positius un 15%. Aquesta nova eina s’incorpora al Centre de Diagnosi per la Imatge de Tarragona, un centre de referència que disposa de totes les alternatives de diagnòstic i tècniques intervencionistes de mama per poder donar un resultat definitiu amb exactitud i rapidesa. El càncer de mama és el tumor maligne més freqüent en la dona, la primera causa de mort per càncer entre les dones de tot el món. El diagnòstic precoç és molt important i això fa possible que la mortalitat ha disminuït en gairebé un 40%.

Medio: NACIÓ TARRAGONA